Helsetips for julen

Skrevet av Akupunktør/Homeopat Irene Korsmo

Hvordan unngå helseplager som ofte kommer i forbindelse med Julen.

De som plages med allergi, er ofte overfølsomme for mange av juleblomstene. Symptomer som nesetetthet, såre øyne, sår hud rundt lepper og nese er vanlige reaksjoner. Julestjerner, tulipaner, svibler er de blomstene flest reagerer på.

Så er det Juletreet, det kan være fullt av pollen, sopp og små insekter som kan spres rundt når det kommer inn i varmen.
Løsningen er å gi treet en tur i dusjen.Det betyr at treet ikke må være alt for stort!

Når huset er pyntet med pynt som ikke gir plager, er det på tide med deilig Julemat! Den kan nytes ekstra godt med litt hjelp til fordøyelsen. Bitter urter som finnes i Bitterstern kan tas både før og etter maten for å lette fordøyelsen av tung og fet mat. Den hjelper også hvis du har spist for mye og føler deg stinn og oppblåst.
Nå får vi også kjøpt enzymkapsler i Norge. Før måtte det en Svensketur til for å få kjøp fordøyelses enzymer!
Svært mange nordmenn spiser syrepumpehemmere som Somac, Nexium og lignende for dårlig fordøyelse / reflux. Det er svært sjelden at mennesker over 45-50 års alder, har for mye syre, de fleste har for lite, noe som forsinker hele fordøyelsesprosessen. De fleste vil få bedre hjelp som også er fri for bivirkninger, ved å ta 15-20 dråper Bitterstern og en kapsel med enzymer som Super Digestaway eller Superzym til frokost og middag.

Artisjokkkapsler hjelper både med fordøyelsen av fett og alkohol.De reduserer fettinnholdet i blodet og beskytter levervevet mot alkoholskader. Derfor er et tilskudd med artisjokk, spesielt nyttig når vi spiser og koser oss som i Julen!

Til sist, men ikke minst er det smart å ta litt for immunforsvaret. Vi blir letter forkjølet når vi har mye stress og når mange samles til hygge, både før og etter jul. Jeg anbefaler derfor å ta 1kapsel med betaglukaner(nbg24:7 eller immiflex) og 1 kapsel Medox, daglig i hele desember. Dessuten øke til 2-4 av hver, hvis man kjenner symptomer på forkjølelse/influensa.

Det homeopatiske midlet Influenzinum D 12 kan tas forebyggende, 5 piller suges morgen og kveld en dag i uken. Hvis influensaen likevel slår til, ta 5 piller som suges 4 ganger i løpet av første døgn med sykdom. Deretter 5 piller 2 ganger daglig til du friskner til.

Julens krydder som ingefær, Ceylon kanel, kardemomme og timian kan trekkes til te, den hjelper ved alle typer luftveisinfeksjoner.

Da ønsker vi deg en frisk og gledelig Jul!